Strelitzia Nicolai

Als er één plant zorgt voor instant jungle vibes, dan is het de Strelitzia Nicolai wel! Met zijn grote, groene bladeren en imposante uiterlijk is dit een ultieme musthave voor elke plantenliefhebber en urban jungle. De Strelitzia Nicolai is geen moeilijke plant, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Dit is hoe ik mijn geliefde Strelitzia verzorg!

Lees meer »

Plant parent interview: Kraakplantje

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Deze week sprak ik met Marjolein van Kraakplantje. 

Lees meer »

Philodendron Scandens 'Brasil'

De Philodendron Scandens ‘Brasil’ is met zijn mooie kleuren, en unieke bladtekeningen een echte eyecatcher in elke urban jungle. Het zorgen voor een Brasil hoeft niet moeilijk te zijn, en daarnaast is het een plant die je ook erg makkelijk kan stekken!In deze blogpost vertel ik je hoe ik mijn Brasil verzorg!

Lees meer »

Plant parent interview: Plantpiggy

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Deze week sprak ik Mascha van Plant Piggy!

Lees meer »

Hoe ik van Spint afkwam

Beestjes, beestjes, beestjes.. Er is bijna niets vervelender dan beestjes aantreffen op de plantjes waar je zo goed voor zorgt! Beestjes zijn er in alle soorten en maten, en de ene plaag is wat moeilijker te bestrijden dan de andere. Vandaag wil ik delen hoe ik (met succes) van Spint afkwam!

Lees meer »

Plant parent interview: Plantstate

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Deze week sprak ik met Anouk van Plantstate. Anouk is een vrolijke, ondernemende en kleurrijke plant parent, met een groot hart voor de plant community! 

Lees meer »

Ficus Lyrata

Vandaag staat één van mijn favoriete planten centraal, namelijk de Ficus Lyrata! De Ficus familie is er één waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En met stip op één staat deze grote groene vriend!

Lees meer »

Plant parent interview: Mr. Plantaddict

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Deze week sprak ik met Mr._plantaddict. De eerste mannelijke plant parent op Karlijnsjungle.nl met prachtige planten en ontzettend groene vingers!

Lees meer »

Blije planten met Geurwolkje

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de herfst is in volle gang. Waarschijnlijk heeft de verwarming alweer een paar keer aangestaan en dat betekent een lagere luchtvochtigheid in huis. Dit kan gevolgen hebben voor jou en je planten. Een tijdje geleden ontving ik een ontzettend leuk pakket van Geurwolkje met daarin een luchtbevochtiger, etherische oliën en thee.. Perfect voor deze tijd van het jaar!

Lees meer »

Plant parent interview: Wannabe Plantmom

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Voor het tweede interview sprak ik Wannabe Plantmom, een inspirerende, power plant parent!

Lees meer »

Plant parent interview: Margo's Jungle

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Voor het eerste interview in deze serie sprak ik met Margo. Margo is een ontzettend aardige, behulpzame en enthousiaste plant parent, waar de passie voor planten vanaf spat!

Lees meer »

Begonia Maculata

In april 2019 kreeg ik mijn eerste Stippenbegonia, toen ik deze prachtige plant zag was het liefde op het eerste gezicht. In de eerste instantie kon ik niet geloven dat dit een Begonia was, want bij een Begonia dacht ik aan die planten die mijn oma altijd had met die gekleurde bloemen. Er ging een nieuwe wereld voor mij open! Mijn Begonia Maculata is inmiddels een grote, volwassen plant geworden, kijk maar!

Lees meer »