Plant parent interview: GoJungle

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 07:00

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Deze week sprak ik met Annelijne van GoJungle!

Naam:
Annelijne Verburgt

Social media accounts:
@GoJungle.nl

Leeftijd:
32

Woonplaats:
Amersfoort

Woont met:
Maurice (32), Benji (poes, 7 maanden)

Wat vindt je partner van jouw hobby?
Mijn vriend support het volledig! Hij vindt het ook leuk, maar je zult hem niet gauw met een stekschaar of potgrond aan de slag zien gaan. Hij vindt vooral bijzondere planten tof, zoals de Jewel Orchid of Alocasia Frydek. Hij heeft ook nog nooit geklaagd als ik wéér met nieuwe planten thuiskwam. Met andere woorden: he’s a keeper!

Hoeveel planten heb je?
Alles bij elkaar vermoed ik ongeveer 80-100.

Wat is je favoriete plant in huis?
Oeh, lastig. Ik denk dan toch mijn Anthurium Clarinervum of mijn Alocasia Frydek. Die zijn zo mooi! Ik heb een stek van een Variegated Monstera maar helaas trekt ie op dit moment de droge lucht (ondanks twee luchtbevochtigers) niet zo goed en wordt veel van het wit bruin. Gelukkig zit er een tweede blad in wat nog geen uitdrogingsverschijnselen vertoont.

Welke planten staan nog op je wishlist?
Ik zou graag een Maranta Lemon Lime willen. Ik heb een stekje, maar het duurt zo lang voordat hij echt mooi en vol wordt zoals mijn Maranta Tricolor. Ook zou ik graag een Monstera Thai Constellation willen. Ook een vioolplant mag er nog bij. Ik kan dit lijstje met nog wel 100 planten aanvullen denk ik, haha!

Welke planten musthave is voor jou onmisbaar?
Ik heb veel plezier aan mijn stekschaartje en een wat smallere gieter, voor kleine plantjes en stekjes. En natuurlijk de plantenspuit! Ik heb er inmiddels in de woonkamer, badkamer én slaapkamer één staan zodat ik er niet te veel mee hoef te slepen.

Wat was je eerste grote plantenliefde?
De Monstera Deliciosa. Dat was mijn allereerste plant. Ik heb ook een tatoeage van haar blad op mijn arm.

Hoe zou je de stijl van je inrichting omschrijven?
Urban Jungle meets Vintage Vibe. Je vindt bij ons thuis veel natuurlijke materialen zoals hout, jute en riet.

Wat zijn je doelen/ dromen?
Dat GoJungle uitgroeit tot een gerenommeerd plantstyling/locatiebeplantingsbedrijf, wat bijdraagt aan de connectie tussen mens en natuur, zeker in drukke steden.

Stekken of kopen?
Het is allebei leuk natuurlijk. Stekken voor de lol en het bevredigende gevoel dat iets goed gedijt onder jouw zorg. Maar kopen als het gaat om het toevoegen van een eyecatcher in huis. Dan houd ik toch van wat meer volume!

Wat is jouw plantenverhaal?
In 2018 ontstond mijn voorliefde (of moet ik zeggen: obsessie) voor kamerplanten. Ik toverde bijna iedere kamer om tot Urban Jungle. Ik leerde meer over het effect van planten op mensen en interieurs, hoe ik ze moest verzorgen en stekken en hoe ik ze tot het best tot hun recht kon laten komen. Iedereen die bij ons thuiskwam reageerde enthousiast! 'Het Junglehuis', werd ons stekje ook wel genoemd. 'Annelijne' werd 'de plantvrouw', enzovoorts. Er kwamen steeds meer planten bij en ik vond steeds nieuwe manieren om ze (in) mijn interieur te laten stralen. Kamerplanten waren dus een hobby, maar fotografie en schrijven waren dat ook. Op mijn toenmalige werk hield ik me ook bezig met social media, en ik besloot die drie samen te brengen. Ik startte mijn Instagram account, volledig gewijd aan kamerplanten.
In de tussentijd verhuisden wij, dus kreeg ik wederom de kans om van een interieur een Urban Jungle te maken. Vrienden, zowel die in het echte leven, als die op Instagram, reageerde opnieuw positief. Mijn enthousiasme groeide, en mijn kennis ook.
Toen ik hoorde dat mijn contract niet verlengd zou worden, begon het balletje te rollen. Ik wilde ondernemen, voor mezelf beginnen, niet meer vastzitten aan een baas en hetzelfde werk, 40 uur per week. Van mijn hobby mijn werk maken, zou ik dat echt kunnen? De doorslag kwam toen een vriend me vroeg of ik van zijn restaurant een Urban Jungle kon maken. Mijn antwoord was 'ja, dat kan ik'. Het voelt nog steeds onwerkelijk, want ook ik struggle met faalangst, imposter syndrome en het vermogen dat wat ik ben, kan en doe kleiner te maken dan het is. Onzin natuurlijk.

Ik besloot mijn persoonlijke barrières een halt toe te roepen en ervoor te gaan. GoJungle werd geboren! Sindsdien help ik klanten hun Urban Jungles te realiseren, thuis, op kantoor, in de horeca, op evenementen: waar dan ook. Door middel van advies, personal shopping en styling neem ik hen het werk uit handen. Mijn kennis deel ik in SurvivalGidsen: zo groeien jungles met mijn klanten mee. Hun jungle, mijn passie!

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?
Met name uit Instagram en de toffe connecties die ik daar heb opgedaan met medeplantenliefhebbers. Daarbij is Pinterest een ware bron van inspiratie. Voor mijn werk bezoek ik verschillende groothandels: dat is al helemaal om van te kwijlen. 

Wat is jouw meest trotse plant parent moment?
Ik voel me altijd heel trots als een plantje wat het niet goed leek te doen, toch ineens op lijkt te leven. Of als een stekje steeds verder uitgroeit tot een volwassen plant. Van de lente heb ik Oxalis knolletjes geplant en man, daar is me toch een prachtig plantje uitgekomen! Heerlijke momenten zijn dat.

Wat zijn jouw vijf favoriete instagram accounts?
@parternsingroen: een duo op Instagram, dat alleen al vind ik tof. Hun collectie breidt zich sneller uit dan het licht, en is zo leuk om te zien! We gniffelen er ook wel eens over in onze DM’s, dat we eigenlijk weer net iets te ver zijn gegaan! Ook kunnen we gezellig kletsen over onze andere liefde: katten.
@greeny_lab: een toffe chick met een prachtig account. Naast dat we gezellig kunnen kletsen, werken we ook wel eens samen. Die cominatie vind ik top. Haar stijl, zowel op haar feed als in haar stories, is superstrak en inspirerend.
@de_opfleurist: ook een professioneel plantstylist (onder andere), waar ik al meermaals mee heb samen mogen werken in het beplanten van test- en vaccinatielocaties. Een superleuke meid die altijd bereid is vragen te beantwoorden (die gaan van ‘maar wat voor opslag heb jij’ tot ‘hoe vinden jouw klanten je’) en dat waardeer ik enorm.
@sas.plants: Dat deze meid nog geen tigduizend volgers heeft, snap ik echt niet. Haar foto’s zijn echt ON FIRE. Zo ontzettend mooi. Daarbij deelt ze regelmatig waardevolle tips en trics. Ook heeft ze twee superlieve Shetland Sheepdogs: Snowby en Mila. Naast planten word ik ook blij van alles wat te maken heeft met honden en katten, dus je snapt wel waarom deze in mijn top 5 staat.
@plantzaken: eigenlijk eenzelfde ‘verontwaardiging’ als bij @sas.plants. Foto’s waar je U tegen zegt, echt prachtig. Een superstrakke feed met bijna alleen maar bijzondere planten – jaloersmakend zowat. Daarbij is ze online marketeer gespecialiseerd in social advertising. Een topper mét kennis van zaken!

Heb je een plant met een bijzonder verhaal?
Voor mijn gevoel heeft iedere plant een bijzonder verhaal, haha, ik voel me echt hun moeder en elk kindje is bijzonder! Maar als ik iets moet kiezen… Ik heb een varen (Boston Lady) die al een aantal keer op sterven na dood is geweest. Toch komt ze iedere keer weer terug, dan weer voluptueuzer dan voorheen. Ik hoor vaak van anderen dat ze geen fan zijn van varens, omdat ze lastig te verzorgen zouden zijn. En wat ik in het algemeen bijzonder vind: door planten heb ik zoveel leuke, interessante en lieve nieuwe mensen leren kennen. Dat had ik nooit verwacht!

Welke planten hebben het niet gehaald?
Oef, heb je even?! Vooral in de eerste paar maanden, toen ik nog niet veel wist van verzorging, is er nogal wat gesneuveld in de herfst en winter. Nu weet ik me daar beter op voor te bereiden, en gaat het goed. Het ergste vind ik dat ik tot twee keer toe een Jewel Orchid heb weten om te brengen. Ook het erwtenplantje heb ik nog steeds niet onder de knie…

Wil je in de toekomst nog meer gaan ondernemen met planten?
Ondernemen doe ik dus al, maar ik sta altijd open voor verbetering. GoJungle heeft nog veel meer in zijn mars, dat voel ik en daar ben ik van overtuigd. Mijn uitdaging zit hem in het vinden van de juiste markt, die aanspreken en de toegevoegde waarde nog helderder communiceren. Verder wil ik gewoon lekker doorgaan met het delen van mijn liefde voor kamerplanten, tips en trics met betrekking tot verzorging (om te geven maar ook om te ontvangen) en de leuke gesprekken over onze passie!

Ik wil Annelijne ontzettend bedanken dat ze de tijd heeft genomen om mee te werken aan dit interview! Lijkt het jou nou ook leuk om te verschijnen op Karlijns Jungle? Laat het dan weten via het contactformulier!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.