Kruidenplantjes van The Herbs Family

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 07:00

Eens in de zoveel tijd kom ik een webshop tegen waar ik meteen razend enthousiast over ben. Dit was zeker het geval bij The Herbs Family!
Het verhaal van dit bedrijf maakte me erg nieuwsgierig naar deze kruidenplantjes. Ik besloot een box te bestellen en ik was erg verrast over de kwaliteit en de bezorging!

Het verhaal van The Herbs Family
'Een familie aan planten waarvan elke een eigen geur en smaak heeft. Dat verdient toch veel meer dan een hoekje in de supermarkt?'

Dit is de gedachte waaruit The Herbs Family is geboren. Vaak zie je inderdaad in de supermarkt een verloren hoekje met wat kruidenplantjes staan,  niet altijd in de beste conditie en de herkomst van de plantjes is ook onbekend. Hierin is The Herbs Family compleet anders, met trots en vanuit de overtuiging dat deze plantjes meer liefde verdienen vertellen zij het verhaal van de Italiaanse familie die deze plantjes vol liefde en passie kweekt!

De kruidenplantjes komen van de kwekerij van Patrizia en haar familie. Deze kwekerij ligt in het noorden van Italië in het stadje Albenga, waar dagelijks hard gewerkt wordt om te telen en de plantjes te verzorgen en te verwerken. 
Wanneer Patrizia begint te vertellen over de kruiden die zij teelt is de Italiaanse passie gelijk voelbaar. Met volle overgave en liefde vertelt ze over de manier waarop de kruiden geteeld worden en uitgroeien tot een volwaardige plant. En bij elk soort kruid is er dan ook een uniek verhaal!

De webshop
Op de website van The Herbs Family kun je jouw eigen kruidenpakket samenstellen. Voor €19,99 krijg je vier kruidenplantjes naar keuze. Je kan kiezen uit Citroenmelisse, Marokkaanse munt, Oregano, Citroentijm, Rozemarijn, Salie en Tijm. 

 

Review
De kruidenplantjes kwamen ontzettend goed verpakt binnen, ik durf te zeggen dat ik nog niet eerder zo'n slimme verpakking heb gezien bij planten! De plantjes zijn van een goede kwaliteit, zien er goed uit en ruiken bovendien heerlijk. 
De passie en liefde voor deze plantjes is duidelijk terug te zien, en daar word ik als planten freak heel erg blij van. Ik kan me namelijk helemaal vinden in het verhaal van dit bedrijf, namelijk dat deze plantjes meer verdienen dan een donker hoekje in een supermarkt!

Zorgen voor kruidenplantjes
De meeste mensen hebben niet zo'n goede ervaring met het zorgen voor kruidenplantjes. Ik heb van verschillende mensen gehoord dat ze de verzorging als moeilijk ervaren. Toch zijn ze met een paar simpele tips goed in leven te houden en als dat lukt, heb je een eindeloze kruidenvoorraad! Hoe fijn is dat!

1. Pot de plantjes over in een grotere pot.
Ik heb dit meteen gedaan toen de plantjes binnenkwamen en dit zorgde voor een gigantische groeispurt. Mijn voorkeur gaat uit naar terracotta potten!

2. Zorg voor natte voeten
Dit is de belangrijkste tip voor de verzorging! Zet de plantjes in een pot met een schotel eronder en vul deze schotel elke dag met water. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar terracotta! Ik vul elke ochtend de schotels met water, de pot neemt het water op en dit zorgt voor een vochtige grond voor de kruidenplantjes. Wanneer je dit een paar dagen vergeet zal je zien dat de kruiden slap worden, maar geen paniek! Geef de plantjes water en binnen een mum van tijd staan de plantjes er weer blij bij!

Ik hoop dat met deze verzorgingstips jouw kruidentuintje een succes gaat worden met kruiden van The Herbs Family!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.