Plant parent interview: Plantmies

Gepubliceerd op 28 februari 2021 om 07:00

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Deze week sprak ik met Michelle van Plantmies!

Naam:
Michelle

Social media accounts:
@plantmies

Leeftijd:
25 jaar

Woonplaats:
Hasselt, nabij Zwolle.

Woont met:
Mijn vriend Bram en onze twee poezen, Doortje en Fien. Doortje en Fien zijn fan van alle planten en heel lief wat betreft het afblijven ervan. Ik zet ze ook vaak op de foto samen met planten en dat vinden ze helemaal prima.

Wat vindt je partner van jouw hobby?
Helemaal prima, en soms stiekem ook wel leuk denk ik!

Hoeveel planten heb je?
Meer dan 120

Wat is je favoriete plant in huis?
Mijn mini Philodendron Mamei en mijn Philodendron Melanochrysum stek. Al groeit mijn Philodendron Verrucosum ook steeds hoger de lucht in en dat is superleuk om te zien!

Welke planten staan nog op je wishlist?

Philodendron Sodiroi en een Philodendron Plowmanii, So hit me up!

Welke planten musthave is voor jou onmisbaar?
Binnenpotten en een grote zak perliet! De kast staat er vol mee en het is uniek als ik meteen een góed passend binnenpotje te pakken heb, haha.

Wat was je eerste grote plantenliefde?
Dat waren Pannenkoekplant stekjes jaren geleden. Ik vind ze nog steeds erg leuk, maar voor mij niet meer de ultieme uitdaging om te stekken.

Wat is jouw ultieme planten tip?
Een luchtige potgrond en soms heel veel geduld. Daarnaast ben ik ook een held in het eerder te weinig water geven dan téveel. Ik ben zo bang om een plantje te verzuipen dat ik al zeker 5 plantjes dood heb laten gaan deze zomer, omdat ze waren uitgedroogd.  

Hoe zou je de stijl van je inrichting omschrijven?
Scandinavisch en tikkeltje landelijk. Lichte kleuren in huis, zoals wit, grijs groen en houttinten.

Wat zijn je doelen/ dromen?
Planten zijn echt een fijne uit de hand gelopen hobby. Een mooie collectie behouden is voor mij een leuk doel. En dromen? Een hele kamer ingericht als green house!

Stekken of kopen?
Stekken, en stekjes kopen. Het zelf groot groeien van een mooie stek vind ik echt veel leuker dat het kopen van een hele grote plant. Het hele groeiproces van zo’n klein lief stekje.. dat vind ik heel erg leuk, en daar word ik echt enthousiast van!

Wat is jouw plantenverhaal?
Vroeger toen ik klein was zei ik altijd al tegen mijn ouders dat er achterin de tuin een mooi stuk grond lag waar ík dan een moestuintje kon maken. Dat mocht nooit en daarom zei ook altijd: als ik dan op mezelf ga en een mooi huis met een tuin heb, dan ga ik me daar nog meer in verdiepen. Tussendoor heb ik nog in een appartement en een klein huisje in het centrum van Zwolle gewoond en daar had ik die ruimte eigenlijk niet. Een pannenkoekstekje en een mooie palm had ik en op het balkon van mijn appartement een aardbeiplantje en eenolijfboom. Vorig jaar heb ik een mooi huis gekocht mét een fijne achtertuin. Daar heb ik nu een moestuintje én binnen in huis is meer dan voldoende plek voor leuke kamerplanten! Hoe meer ik me erin ging verdiepen en hoe leuker ik het vond. En oja, die olijfboom van toen die is al drie keer mee verhuisd en doet het nog altijd geweldig!

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?
Toen ik dit account op Instagram begon verbaasde het mij zo dat er zóveel lieve en gezellige mensen dit ook doen en hun plantenpassie en hobby delen. Dat inspireert mij echt. Het kan onderling heel gezellig zijn, je leert van elkaar en ik denk dat als Corona er niet was geweest dat het zó leuk zou zijn om met elkaar af te spreken, op een terrasje samen te drinken en te kletsen over dezelfde leuke passie en hobby: planten!

Wat is jouw meest trotse plant parent moment?
Het allerleukste vind ik het als ik een berichtje krijg van iemand met de vraag of ik ze even kan helpen of als ze tips nodig hebben over de verzorging van een plant. Ik weet écht ook niet alles, en leer graag steeds meer over planten. Ik vind het heel leuk als iemand laat weten dat ze mijn foto’s leuk vinden of het leuk vinden om te zien welke plantjes ik deel in mijn Insta-verhalen. Heel erg lief en leuk!

Wat zijn jouw vijf favoriete instagram accounts?
@plantmomisabelle Ontzettend lieve meid met een lieve kat in huis. Ze heeft een prachtige kledingstijl en ze deelt geweldig leuke planten op haar profiel.
@Tamplant Wat mij betreft een geweldige inspiratiebron. Super aardige dame en deelt héle fijne tips en tricks en prachtige foto’s op haar profiel.
@Ricks_Urban_Jungle Hij heeft een geweldige collectie aan planten en ik heb een aantal keer wat plantjes van overgekocht die súper worden verzonden en altijd in goede conditie zijn.
@Plantlifeinthetropics_ Wonen op Tenerife, je hele huis vol tropische planten én ontzettend lieve poezen. Haar enthousiasme is wat me altijd zo blij maakt. Maakt leuke video’s online die ik graag kijk.
@Sannebeau Naast planten zijn katten en interieur ook favorieten voor mij. Sanne deelt prachtige foto’s van haar interieur én van haar lieve katten. Leuke kledingstijl, delen van fijne tips die ook bewust zijn en een prachtig interieur.

Heb je een plant met een bijzonder verhaal?
Mijn Monstera Thai Constellation. In het voorjaar van dit jaar ben in 25 jaar geworden. Destijds was voor mij een plant boven de 100 euro écht véél te veel geld. Ik kreeg deze plant cadeau voor mijn verjaardag en ik ben er nog steeds tot de dag van vandaag ontzettend blij mee.

Welke planten hebben het niet gehaald?
Een mini Alocasia Silver Dragon en een mini Alocasia Frydek. Beiden afgelopen zomer overleden aan de hitte. Alocasia’s blijven dramaqueens vind ik hoor.. Inmiddels heb ik weer nieuwe in mijn collectie en deze doen het nu geweldig. Daarnaast blijft een String of Pearls voor mij een drama. Soms doen ze het geweldig, en soms dan droogt alles in en gaat ie volledig dood. Dan weet ik het ook even niet!

Wil je in de toekomst iets gaan ondernemen met planten?
Nee, planten zijn écht een hobby naast mijn full-time baan en dat blijft ook zo. Al mag ik gerust zeggen dat het een uit de hand gelopen hobby is geworden!

Ik wil Michelle ontzettend bedanken dat ze de tijd heeft genomen om mee te werken aan dit interview! Lijkt het jou nou ook leuk om te verschijnen op KarlijnsJungle? Laat het dan weten via het contactformulier!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.