Plant parent interview: Je favoriete plantenmeisje

Gepubliceerd op 20 december 2020 om 07:00

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Deze week sprak ik met Julia van Je favoriete plantenmeisje!

Naam: Julia

Social media accounts: 
@jefavorieteplantenmeisje 
@cheyennejulia
Ik heb bewust een nieuw account aangemaakt, omdat ik me goed kan voorstellen dat mijn eigen netwerk niet zit te wachten op alleen maar planten updates, tips en inspiratie. Nu kan ik iedereen vol spammen met planten omdat accounts die mij volgen ook gek zijn op planten! We delen dezelfde hobby en daar word ik blij van!

Leeftijd: 24 jaar

Woonplaats: Hilversum

Woont met: mijn vriend Danny

Als je partner van jouw hobby?
Hij vindt het leuk staan in huis. Als ik vraag wat hij van een plant vindt reageert hij (bijna) altijd enthousiast. Soms merkt hij niet eens dat er wat planten bij zijn gekomen.

Hoeveel planten heb je?
41 en 3 stekjes.

Wat is je favoriete plant in huis?
Anthurium Clarinervium

Welke planten staan nog op je wishlist?
Philondendron Verrrucosum, Philondendron Melanochrysum, Monstera Variegata en de Pilea Mojito staan definitely op mijn wish list!!

Welke planten musthave is voor jou onmisbaar?
De Pannekoekenplant – Pilea Peperomioides

Wat was je eerste grote plantenliefde:
De Alocasia Polly

Wat is jouw ultieme planten tip?
Waar ik echt veel profijt van had is het strooien van kaneelpoeder over de aarde als hier schimmelplekjes zichtbaar zijn: And it magically disappears!

Hoe zou je de stijl van je inrichting omschrijven?
Bohemian chique: een warm en kleurvol interieur.

Wat zijn je doelen/ dromen?
Naast mijn plantenhobby ga ik in januari aan de slag als Pedagogisch Expert in de kinderopvang. Dit is voor mij een stapje dichterbij de functie van Pedagogisch coach.
Ik vind het supertof en interessant om mij bezig te houden met de pedagogiek van een kinderopvangorganisatie. Wat de planten betreft: Ik ben druk bezig met het vinden van een vitrinekast zodat ik ook wat meer exotische planten toe kan voegen aan mijn plantencollectie!

Stekken of kopen?
Kopen! Ik ben blijer met een volle plant, want dat vind ik mooi staan in huis. Ik heb wel ook een paar stekjes omdat ik dit toch ook wel wat vind hebben! Het groeiproces hiervan is zo cool om te zien, daarom kan ik niet wachten totdat de vitrinekast in huis staat!

Wat is jouw plantenverhaal?
Ongeveer twee jaar geleden begon mijn liefde voor planten. Ik had een vriendin die gek is op planten. Alleen deden mijn planten het toen niet zo goed omdat ik een donkere kamer had. Sinds ik samen ben gaan wonen met mijn vriend (begin coronatijd) ben ik losgeslagen en ben ik ook een Instagram account gestart wat echt als een speer ging, superleuk! We hebben ook heel veel licht inval in huis wat ook echt top is voor planten!

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan? of van wie?
Een goede vriendin van mij heeft vaak tips en tricks om planten te redden. Ik haal ook veel inspiratie van @healthywithluke en van @mamabotanica!

Wat is jouw meest trotse plant parent moment?
Dat ik een middelgrote plant van spint heb gered! Ik had al veel planten opgegeven en weg moeten gooien vanwege deze rotbeestjes en mijn Calathea Medaillon heb ik gelukkig nog kunnen redden.

Wat zijn jouw favoriete instagram accounts?
@demoestuinman
@leidseplantjes
@elkes.urban.jungle
@planterrry
@inside.jungle
en offcourse @karlijnsjungle! Geweldig dat we allebei ook zo gek zijn op kerst!

Heb je een plant met een bijzonder verhaal?
Ik heb twee jaar geleden bij  It’s a Present (even reclame maken hoor) een planten ecosysteem gekocht. Sinds we verhuisd zijn blijft hij maar groeien. Er is ook al een plant doodgegaan maar ik kom er verder niet aan. Nu heeft het zijn eigen jungle gecreëerd in de glazen pot, heel spannend om te zien. Deze foto is alweer van een paar maanden terug... Moet je nagaan hoe hij er nu uitziet!

Welke planten hebben het niet gehaald?
Mijn favoriete plantenfamilie was de Calathea maar ik heb toch gemerkt dat die te snel doodgaan en last krijgen van ongedierte.

Wat is jouw oudste kamerplant?
De pannenkoekenplant, die heeft het zelfs in mijn donkere kamer in mijn ouderlijk huis overleefd!

Van welke plant heb je de meeste succesvolle stekjes gehaald?
De Scindapsus Pictus. Nu heeft hij wat last van een winterdipje, maar wat heb ik makkelijk en snel stekjes van deze plant kunnen halen.

En tot slot: wil je in de toekomst iets gaan ondernemen met planten?
Ik zou graag mijn hobby willen uitbreiden, meer exotische planten in huis en dat ik op mijn Instagramaccount mijn volgers wat meer tips en inspiratie kan geven over de verzorging van kamerplanten.

Ik wil Julia ontzettend bedanken dat ze de tijd heeft genomen om mee te werken aan dit interview! Lijkt het jou nou ook leuk om te verschijnen op Karlijns Jungle? Laat het dan weten via het contactformulier!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Maaike
2 jaar geleden

Wat leuk om ook bij anderen te kunnen kijken! Zo hebben we allemaal onze eigen favorieten. Ik zou mijn hele huis wel kunnen volhangen... Haha