Plant parent interview: Planten van Eline

Gepubliceerd op 13 december 2020 om 07:00

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Deze week sprak ik met Eline van Planten van Eline! 

Naam:
Eline

Social media accounts:
@plantenvaneline

Leeftijd:
28 jaar

Woonplaats:
Terneuzen, Zeeland

Woont met:
Ik ben getrouwd en we hebben samen drie kinderen

Wat vindt je partner van jouw hobby?
Hij geeft er niet zoveel om, zolang de planten maar niet in de weg staan en ik er niet heel veel meer bij koop vindt hij het goed!

Hoeveel planten heb je?
60 ongeveer

Wat is je favoriete plant in huis?
Oeh, moeilijk! Ik heb zoveel planten in huis die ik zo mooi vind, maar als ik echt een favoriet op moet noemen kies ik toch de Strelitzia Nicolai die in de woonkamer staat. Door zijn formaat en mooie grote bladeren valt hij ook het meest op in de woonkamer.

Welke planten staan nog op je wishlist?
De Hoya carnosa compacta en hoya bella! De afgelopen tijd heb ik meerdere planten van m'n wishlist gekocht, waaronder de Philodendron Gloriosum en een stekje van de Philodendron Melanochrysum.

Welke planten musthave is voor jou onmisbaar?
De plantenspuit! Ik merk dat de meeste planten het erg fijn vinden. Ik besproei de meeste planten een paar keer per week, maar in de zomer deed ik dit iedere dag. In het najaar zet ik de luchtbevochtigers weer aan en spoel ik de planten 1x in de zoveel tijd af onder de douche. 

Wat is jouw ultieme planten tip?
Kijk naar iedere plant apart wat ze nodig hebben. De ene plant staat graag wat lichter dan de ander en de watergift verschilt ook veel per plant. En als het mogelijk is: geef regenwater aan je planten! Vooral Calathea’s doen het daar erg goed op!

Wat was je eerste grote plantenliefde? 
Dat was een pannenkoekplantje, daar is de liefde voor stekken door ontstaan. Ik zag hem jaren geleden bij m’n schoonzus staan, en ze haalde er zoveel stekjes uit! Dat vond ik reuze interessant, dus toen ik ze tegen kwam in de winkel heb ik er ook één gekocht. Het duurde wel een jaar voor ze stekjes gaf, maar ik had ondertussen al een tweede pannenkoekplant die wel veel stekjes had.

Hoe zou je de stijl van je inrichting omschrijven?
Landelijk met een vleugje modern

Stekken of kopen?
Beide eigenlijk wel, het is ontzettend leuk om te stekken en te zien dat je stekje het goed doet, maar het is ook heerlijk om in het tuincentrum tussen de planten te lopen en alles te bekijken.

Wat is jouw plantenverhaal?
Ik had, toen ik nog thuis woonde, ook wel eens plantjes op mijn kamer staan. Een paar zomaar. Toen we ons eigen huis hadden kwamen er ook kamerplanten in huis, maar de eerste jaren was ik vooral bezig met de buitenplanten en seizoen bloeiers. Tot 1,5/2 jaar geleden, want toen kwamen er steeds meer planten in huis. Ik had het stekken ontdekt en hoe ik planten in leven kon houden (juiste standplaats, voeding, watergift et cetera). Dat beviel zo goed dat het echt een hobby is geworden!

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?
Instagram, online of in het tuincentrum.

Wat is jouw meest trotse plant parent moment?
Als een plant niet happy is, maar ik hem toch weer kan oplappen en de plant vervolgens weer verder groeit. Zo kwam mijn tante eens met een plant die gele en bruine vlekken op de bladeren had. Ik zag al snel dat de plant verzopen was. Alle aarde verwijderd, en de plant in nieuwe potgrond gezet. Hij kwam er helemaal boven op, en is nu drie keer zo groot geworden. Ik krijg bij ieder nieuw blad een foto doorgestuurd!

Wat zijn jouw vijf favoriete instagram accounts?
@Plantstate Ik hou van haar vrolijke foto’s, prachtige plantenkamer en de leuke gesprekken die we vaak hebben!
@soofs_jungalow Deze vrouw heeft zo’n leuk huis, prachtige foto’s en is ontzettend aardig
@plant_piggy Mascha heeft een plantencollectie om bij weg te dromen, heerlijk hoe alles zo mooi bij elkaar staat. 
@sas.plants De foto’s van Sascha zijn echt next level. Zo mooi gedetailleerd, je kan zien dat ze weet wat ze doet. En die plantencollectie, prachtig!
@urbanjungling Ook weer zulke mooie foto’s en plantencollectie. Echt waanzinnig. En we delen samen de liefde voor roze 😉

En tot slot: van welke plant heb je de meeste succesvolle stekjes gehaald?
Pannenkoekplant en de Musa. Veel van deze stekjes heb ik uitgedeeld aan familie en vrienden of verkocht aan andere plantenliefhebbers!

Ik wil Eline ontzettend bedanken dat ze de tijd heeft genomen om mee te werken aan dit interview! Lijkt het jou nou ook leuk om te verschijnen op Karlijns Jungle? Laat het dan weten via het contactformulier!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.