Plant parent interview: Huisje Botanica

Gepubliceerd op 6 december 2020 om 07:00

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Deze week sprak ik met Kelly van Huisje Botanica!

Naam:
Kelly De Vleeschouwer

Social media accounts:
@Huisje_Botanica

Leeftijd:
30

Woonplaats:
Gent – België

Woont met:
Mijn man en twee katten

Wat vindt je partner van jouw hobby?
Hij moedigt mij juist aan haha! Het is eigenlijk een gedeerde hobby. De verzorging is wel voor 99,99% mijn taak,  maar ik vraag wel vaak zijn mening bij bepaalde problemen. Onlangs hadden we een grote rouwvliegenplaag en hij probeert me dan zo goed mogelijk te helpen door bijvoorbeeld dingen op te zoeken. De laatste plant die hij voor zichzelf kocht waren Lithops. Ik vind ze zelf namelijk lelijk, maar hij vond ze cool. De meeste planten zijn wel mijn aankopen.

Hoeveel planten heb je?
Meer dan tachtig!

Wat is je favoriete plant in huis?
Oei, moeilijk! Ik heb wel een favoriete plantensoort en dat zijn Calathea’s. Overigens ben ik dol op ‘nummer 60’ en dat is mijn Anthurium Clarinervum. Waarom? Omdat ik een beetje een kinderlijke obsessie heb met hartvormige bladeren en de Anthurium heeft één van de mooiste hartvormige bladeren die ik heb gezien! Hier in Gent kon ik hem in geen één plantenwinkel vinden. Toen ik hem uiteindelijk na twee maanden vond, was dat echt een leuk moment. Inmiddels heeft hij ook de naam Harty gekregen.

Welke planten staan nog op je wishlist?
Philodendron Melanochrysum, Philodendron Queen, een GROTE Strelizia, een Monstera Thai constellation & de Calathea Lemon lime.

Welke planten musthave is voor jou onmisbaar?
Een lekker grote Monstera Deliciosa voor die jungle vibe in je huis!

Wat was je eerste grote plantenliefde?
Een Calathea Insignis die op mijn nachtkastje staat.

Wat is jouw ultieme planten tip?
Blijf je planten verplaatsen tot je de ‘ideale plek’ in huis vindt. Eenmaal gevonden gaat die echt lekker boomen! Daarnaast voel ik altijd met mijn vinger aan de  aarde voordat ik water geef, dat voorkomt dat de plant teveel water krijgt.

Hoe zou je de stijl van je inrichting omschrijven?
Urban jungle met een industriële toets

Wat zijn je doelen/ dromen?
Gelukkig, vrij & gezond zijn! Enkele doelen heb ik al bereikt, zoals een eigen huisje hebben. Mijn ultieme droom is te kunnen verhuizen en wonen in Londen, waar ik mijn hart ben verloren. En mijn groene leger mag dan uiteraard meeverhuizen!

Stekken of kopen?
Beide! Ik hou van de voldoening om zelf een plantje te stekken en het te zien opgroeien naar een volwassen plant. Maar verliefd worden op een plant in de winkel vind ik even leuk!

Wat is jouw plantenverhaal?
Eigenlijk was het de hobby van mijn wederhelft. Ik zag dat de plantjes het onder zijn hoede niet zo goed deden. Mijn, beetje, nonchalante wederhelft vergat wel eens water te geven. Ik nam de zorg over en voor ik het wist was ik helemaal bezeten. Nu ben ik al 2 jaar plantenverzamelaar en kan ik mezelf helemaal verliezen in het zorgen voor mijn planten. Het brengt veel rust in een chaotische en veranderende wereld!

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan? of van wie?
Ik haal overal inspiratie vandaan. Ik volg natuurlijk verschillende Instagram account. Maar ook van Youtube haal ik inspiratie. Mijn favoriete plantenshop ‘Broesse’ is ook een inspiratiebron voor mij!  

Wat is jouw meest trotse plant parent moment?
Dat ik een Calathea White star van Trips heb kunnen redden!

Wat zijn jouw vijf favoriete instagram accounts?
@ZoeSugg
@Plantalier
@Broesse
@Tinytropicjungle
@Mamabotanica.amsterdam

Heb je een plant met een bijzonder verhaal?
Ik heb een Orchidee (de enige) die ik drie jaar geleden van mijn vader heb gekregen op mijn trouwdag. Deze bloeit nog steeds mooi!

Van welke plant heb je de meeste succesvolle stekjes gehaald?
Mijn Pilea Peperomioides en mijn vaderplantje

Wil je in de toekomst iets gaan ondernemen met planten?
Graag zou ik in mijn buurt een plantenbieb opstarten tijdens de volgende lente. Ik heb gemerkt dat meerdere buren hier veel planten hebben en er geregeld een ‘plantje.nl’ doos bij de papiercontainer staat. Het lijkt me een hele leuke manier om zo plant people uit mijn eigen buurt te leren kennen. Wat ik wel al doe is mijn vriendinnen en mijn moeder voorzien van plantjes en stekjes, zodat hun huizen er ook al een stukje groener uitzien!

Ik wil Kelly ontzettend bedanken dat ze de tijd heeft genomen om mee te werken aan dit interview! Lijkt het jou nou ook leuk om te verschijnen op Karlijns Jungle? Laat het dan weten via het contactformulier!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.