Philodendron Scandens 'Brasil'

Gepubliceerd op 21 november 2020 om 07:00

De Philodendron Scandens ‘Brasil’ is met zijn mooie kleuren, en unieke bladtekeningen een echte eyecatcher in elke urban jungle. Het zorgen voor een Brasil hoeft niet moeilijk te zijn, en daarnaast is het een plant die je ook erg makkelijk kan stekken!
In deze blogpost vertel ik je hoe ik mijn Brasil verzorg!

Als je een Brasil aanschaft heb je twee keuzes hoe je hem kan laten groeien. Je kan hem namelijk lekker laten hangen (daar ben ik fan van!), maar je kan hem ook heerlijk laten klimmen. De Philodendron Scandens is in de jungle namelijk een plant die langs bomen omhoog klimt, en heeft dus ook luchtworteltjes, waarmee hij zich vast kan laten groeien. Door deze luchtwortels is het ook erg makkelijk om deze plant te stekken. Knip een stuk van een tak twee centimeter onder een luchtwortel af, zet hem in het water, en dan is het alleen nog een kwestie van geduld en lief kijken naar je stekje!

De Brasil is geen moeilijke plant om te verzorgen en wanneer hij het naar zijn zin heeft groeit hij in de lente en zomer erg snel. Ik heb hem al een paar keer moeten kortwieken, omdat hij echt te lang werd. Het is dus een erg dankbaar plantje.

Zo verzorg ik mijn Brasil:

  • Zorg dat je niet teveel water geeft. Deze plant is gevoelig voor wortelrot, dus je wil niet dat er water onderin de pot blijft staan. Teveel water gegeven? Zorg er dan voor dat de plant helemaal droogvalt, en ga dan weer beetje bij beetje water geven.
  • In de herfst en winter heeft deze plant een stuk minder water nodig. Zorg dat je alert bent op geel blad, want daarmee probeert de plant je te vertellen dat hij teveel water krijgt. Dit kan erg onopvallend zijn, omdat de plant van zichzelf deze kleur ook al heeft. Loop in de herfst dus af en toe een keer extra naar je plant toe.
  • De Brasil komt in het wild, net zoals de meeste kamerplanten, voor in de jungle, een douchebeurt of een keer langslopen met de plantenspuit vindt de plant heerlijk!
  • Maak de bladeren af en toe schoon. De bladeren nemen namelijk het licht op, en wanneer er een dikke laag stof op het blad zit wordt het moeilijker voor het blad om dit te doen. Je plant zal je erg dankbaar zijn!
  • De Philodendron Scandens kan best tegen een plek met wat minder licht, maar een plek met veel indirect licht vindt hij erg fijn.

Dit waren mijn tips om te zorgen voor deze prachtige plant! Heb je nog andere tips die niet in dit lijstje mogen ontbreken? Laat dan vooral een reactie achter!

Liefs,

Karlijn


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.