Plant parent interview: Plantpiggy

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 07:00

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Deze week sprak ik Mascha van Plant Piggy!

Naam:
Mascha van Alphen

Social media accounts:
@plant_piggy

Leeftijd:
24

Woonplaats:
Echternacherbruck  in Duitsland

Woont met:
Ik woon samen met mijn vriend (Chris) en een hoop planten. Wij zijn 3 jaar geleden naar Duitsland verhuist voor ons werk. 

Wat vindt jouw partner van jou planten hobby?
Mijn vriend vond het in het begin niet echt oké. Nu vindt hij nog steeds dat ik teveel planten heb, maar hij bemoeit zich er nu niet meer mee. Hij ziet nu wel hoeveel plezier ik er in heb!

Hoeveel planten heb je?
Ik ben gestopt met tellen toen ik over de 100 planten kwam. Ik heb twee maanden terug een paar planten weg gedaan omdat het er teveel werden, maar er zijn er ook weer wat bijgekomen ondertussen.

Wat is je favoriete plant in huis?
Dat is een lastige vraag! Ik denk dat momenteel mijn favoriet mijn Syngonium albo variegata is. Maar ook de Philodedron Luxurians en de Anthurium Warocqueanum zijn favorieten. O nee! Terwijl ik dit opnoem bedenk ik nog veel meer favorieten! Ik ben mij de laatste tijd steeds meer in de “rare” Aroids gaan verdiepen, maar dat betekent niet dat ik de “normale” planten niet meer waardeer, want het grootste gedeelte zijn nog steeds “normale” planten.

Welke planten staan nog op je wishlist?
Ik ben momenteel wel blij met wat ik heb, want ik heb een heleboel wishlist planten gekocht. Als ik er dan twee moet opnoemen zijn dat de Anthurium Silver Blush en de Anthurium Regale.

Welke planten musthave is voor jou onmisbaar?
Een musthave is voor mij de Philodendron Scandens Micans, daar heb ik er twee van. Een hangende en een klimmende.. en natuurlijk ontelbare stekjes!

Wat was je eerste grote plantenliefde?
Mijn eerste grootte planten liefde was, toen ik mijn verzameling echt begon, de Philodendron Verrucosum. Maar daarvoor had ik ook al planten en toen was ik super fan van mij Orchidee die altijd weer terug tot leven kwam. Deze orchidee heeft heel mijn studententijd overleefd, wel vier jaar lang. Ik ging vaak op stages, in het buitenland, maar toch kwam die altijd weer tot leven als ik terug was. Uiteindelijk is hij toch dood gegaan toen ik hem bij mijn vriend had neergezet in Duistland en ik zelf weer voor drie maanden in Nederland werkte. Mijn vriend heeft toen stiekem een andere gekocht maar dat had ik natuurlijk door.

Wat is jouw ultieme planten tip?
Verwaarloos ze maar. Je mag ze wel liefde geven, maar doe dat van een afstand door er naar de kijken. In het begin was ik er veel te druk mee, ik zag elk nieuw of geel blad. Te veel water geven kon ik daardoor ook nog wel eens doen. Maar sinds vorig jaar winter ben ik wat relaxter geworden in de zorg voor mijn planten. Nu loop ik meestal overal mee achter en ik merk dat ze het eigenlijk veel fijner vinden.

Wat zijn je doelen/ dromen?
Mijn doelen of dromen vind ik erg lastig. De afgelopen periode heb ik geleerd dat de toekomst niet zeker is en dat je echt moet genieten van het nu en de momenten die je meemaakt. Zo wonen we in Duistland en kunnen we nu weer niet voor lange periode naar familie en vrienden toe. Daardoor leer je wel wat belangrijk is! In de toekomst zullen we ook zeker terug gaan verhuizen. Ik droom van een gelukkig gezinsleven met veel planten en misschien een eigen bedrijf.

Stekken of kopen?
Ik denk dan toch liever stekken. Ik hou van het proces van stekken en van experimenten doen. Ook kan je je stekjes weer ruilen tegen andere planten!

Wat is jouw plantenverhaal?
Ik ben van kinds af aan al een buitenmens en dierenvriend. Ik heb heel lang een kindje op moeder schoot plant gehad. Die had ik van mijn tante gekregen toen ik 8 was en dat was toen nog een stekje. Deze is uiteindelijk mega groot geworden!
Toen ik achttien was en op kamers ging wonen had ik ongeveer tien planten. Omdat ik veel buitenlandse stages had, heb ik nooit voor meer kunnen zorgen. Dus toen ik 2,5 jaar geleden ging samenwonen met mijn vriend, kon ik eindelijk voor meer planten gaan zorgen. Ik hou van het zorgen voor iets, of het nou een plant of dier is. Ik kan ontzettend vrolijk worden van een nieuw blad of een nieuwe plant, dat blijft leuk! Mijn hobby brengt mij veel rust, kennis en nieuwe vrienden via Instagram!

Wat zijn jouw vijf favoriete instagram accounts?
@tamplant  Het account van Tamara geeft veel inspiratie en rust. Ze is een echte topper! Ze neemt altijd de tijd om met je te praten en ik heb nu al zin in onze volgende plantswap!
@sas.plants Als zij een fotocursus aanbiedt, dan ga ik mij zeker aanmelden! De foto's zijn van top kwaliteit en daarnaast is ze erg lief en staat ze altijd klaar om te helpen.
@greeny_lab Roos haar account zit vol tips, humor en prachtige planten. Super creatief en ik kan altijd met haar lachten. Als je nog niet naar een 'meet the greenies' bent geweest, dan moet je dat zeker doen!
@theplantaccount Myrthe is mijn never ending Wishlist leverancier. Nee, zonder geinen, als je op zoek met naar mooie plantjes, hou haar plantensales in de gaten. 
@ontdekjestekje Felice is super lief! Eigenlijk gewoon te lief. Als je een vraag hebt, helpt ze je altijd. Ze deelt ook vaak goede tips in haar stories!

Heb je een plant met een bijzonder verhaal?
Een hoop van mijn bijzondere plantjes komen van Myrthe van @theplantaccount uit Nederland. Die kan ik altijd ophalen als ik weer naar huis ga. Ik scoor dus eigenlijk de meeste planten in Nederland en die neem ik dan mee naar Duitsland. 

Wat is jouw meest trotse plant parent moment?
Ik denk dan toch dat ik de Alocasia Portadora, die mijn vriend had gekregen toen hij uit huis ging, weer tot leven heb gekregen. Hij had drie jaar geleden een mooie volle plant gekregen, maar dit was terug gelopen naar één blad. Maar toen kwam ik en sindsdien leeft die nog steeds en zijn er al meerdere stekjes van genomen!

Wil je in de toekomst iets gaan ondernemen met planten?
Ik zou het heel leuk vinden om iets met planten te doen, met een eigen bedrijf. Ik werk nu op een agrarisch bedrijf waar ik graag ben, dus dat wil ik zeker nog niet missen.

Ik wil Mascha ontzettend bedanken dat ze de tijd heeft genomen om mee te werken aan dit interview! Lijkt het jou nou ook leuk om te verschijnen op Karlijns Jungle? Laat het dan weten via het contactformulier!

Liefs,

Karlijn

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.