Plant parent interview: Mr. Plantaddict

Gepubliceerd op 1 november 2020 om 07:00

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Deze week sprak ik met Mr._plantaddict. De eerste mannelijke plant parent op Karlijnsjungle.nl met prachtige planten en ontzettend groene vingers!

Naam: 
Ronny de Groot 

Social media accounts:
Instagram: @mr._plantaddict 
Facebook: kamerplanten en stekjes - verkoop/ruilen

Leeftijd: 
40

Woonplaats: 
Dordrecht 

Woont met:
Vrouw Stefanie (38)
Zoon Jayden (14)
Zoon Shane (12) 
Jax (hond 2 jaar) 

 

Wat vindt jouw partner van jouw plantenhobby?
Mijn vrouw steunt mij in mijn hobby , maar soms vindt ze dat ik af en toe wel door draaf. Als blijkt dat zij drie kledingkasten op heeft moeten geven voor mijn plantencollectie, vindt ze het zelf stiekem volgens mij toch wel een beetje leuk. Dus eigenlijk heb ik best wel een fantastische vrouw! De kinderen vinden het verschrikkelijk, haha!

Hoeveel planten heb je?
Toevallig had Jayden van de zomer mijn planten geteld inclusief de tuinplanten . Hij kwam toen op ongeveer 150 planten. Zelf ben ik er eerlijk gezegd niet mee bezig hoeveel planten ik heb. 

Wat is je favoriete plant in huis?
Momenteel is mijn Monstera Deliciosa de favoriete plant! Ik heb deze een paar jaar geleden via Marktplaats voor heel weinig gekocht. Hij was echt helemaal vergaan en rook naar  sigarettenrook. Ik heb deze de afgelopen jaren de verzorging gegeven die hij moest hebben en heeft hij een hele mooie plek gekregen in onze woonkamer. Nu geeft hij echt elke week nog steeds een nieuw blad. Hij is echt mooi groot en vol geworden en heeft een hele mooi plek gekregen in onze woonkamer, dit is echt mijn proud plant parent moment!

Wat was je eerste grote plantenliefde?
Mijn eerste grote plantenliefdes waren de Yuca en de Euphorbia. Helaas is de Yuca een jaartje geleden dood gegaan, maar mijn Euphorbia overleeft alles en staat nog mooi te shinen op de vensterbank.

Wat is jouw ultieme planten tip?
Dat je beter te weinig water kan geven dan te veel water aan je planten .

Wat zijn je doelen of dromen?
Mijn doelen zijn om alle stekken die ik gekocht heb of heb gekregen tot een volwassen plant te laten groeien. Daarbij kwijl ik weleens naar die geweldige jungle slaapkamers of huiskamers, maar dat gaat helaas niet gebeuren als het aan mijn vrouw ligt.

Wat is jouw plantenverhaal? 
Mijn planten liefde is denk ik een jaar of 4/5 geleden begonnen. Ik kocht toen echt van alles! Ik ben begonnen met het stekken van de pannenkoekplant. Toen het een beetje uit de hand begon te lopen heb ik de keuze gemaakt om voornamelijk de Philodendron en Epipremnum soorten te gaan verzamelen. Dus een hoop heb ik ook weggegeven en verkocht. In die periode ben ik ook video's gaan kijken op YouTube van Iris (Mama Botanica) en zij heeft mij hier dus echt enthousiast over gemaakt. Van haar heb ik veel inspiratie gekregen, ook door haar blog en ik heb haar boek gekocht. 

Heb je een plant met een bijzonder verhaal?
Niet echt een bijzonder verhaal, maar wel een grappige! Ik haal mijn zoon Shane om het weekend op bij mijn ex en zij heeft op haar kast een Philodendron Heartleaf staan. Ik heb daar wat stekjes van geknipt met toestemming van haar. Maar elke keer als ik er was trok ik er weer stiekem wat van af, ondertussen heb ik thuis een mooi volwassen Philodendron Heartleaf haha!

Wil je in de toekomst iets gaan ondernemen met planten? of doe je dit misschien al?
Nee hoor wil verder niks gaan ondernemen met de planten. Ik wil gewoon lekker verder uitbreiden en de goedkopere soorten stekjes verkopen of ruilen, zodat ik misschien in de toekomst de wat duurdere Philodendrons kan aanschaffen. 

Ik wil Ronny ontzettend bedanken dat hij de tijd heeft genomen om mee te werken aan dit interview! Ga deze plantenman volgen en lijkt het jou nou ook leuk om te verschijnen op Karlijns Jungle? Laat het dan weten via het contactformulier!

Liefs,

Karlijn

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.