Plant parent interview: Wannabe Plantmom

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 07:00

Elke week staat er een andere plant parent in de spotlight op karlijnsjungle.nl! Soms bekend, soms nog minder bekend, veel volgers of nog niet zoveel.. het maakt niet uit, want één ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden ontzettend veel van planten! Voor het tweede interview sprak ik Wannabe Plantmom, een inspirerende, power plant parent!

Naam:
Arzu Verduijn

Social media accounts: 
@wannabe_plantmom

Leeftijd:
Dit jaar 30 geworden. 90s kid all the way. 

Woonplaats:
Op een erg rustig stukje Rotterdam West. Het is 5 minuten fietsen naar de binnenstad, met Stek de stadstuinwinkel om de hoek. We hebben een ruime woning met een verdieping achtertuin en een klassiek geveltuintje. De achtertuin bestond eerst alleen uit tegels en ook daar zijn we nu bezig met natuurlijke afwatering, een vogelhoekje, regenton en zelfgemaakte plantenbakken.

 

 

Woont met: 
Ik woon samen met mijn katten Patrick & Stuart. Beiden zijn niet geïnteresseerd in mijn planten, dus dat is helemaal top. Partick is te lui, dus die heeft er geen interesse in en Stuart is een typische rode kater. Een echte avonturier dus! 
Dan woont Rik ook nog bij ons. Wij zijn 1,5 jaar samen of zoals wij zeggen: 3 weken ongeveer. We zijn helaas het typische kleffe stelletje dat o, zo verliefd is op elkaar. We gunnen elkaar al het geluk in de wereld en zijn elkaars number one supporter.

Wat vindt jouw partner van jouw plantenhobby?
Rik heeft mijn hobby altijd leuk gevonden, vooral mijn planten Instagram. Op een gegeven moment zag hij wel de hobby escaleren in een obsessie, want daarnaast deed ik er ook nog verkoop bij. Rik heeft mij geholpen met selectiever zijn met wat ik in huis haalde, maar heeft er ook voor gezorgd dat ik er plezier in bleef houden. Een hobby is geen hobby meer als je er meer stress van ervaart dan plezier! Daarnaast is hij langzamerhand ook meer van planten, tuinieren en tuincentra gaan houden. Vooral toen hij overspannen was merkte hij hoe kalmerend het kan zijn om door groen te struinen en te zoeken naar nieuw groei. Ik betrap hem regelmatig op het zoeken naar nieuwe bladeren in onze planten. 

Hoeveel planten heb je?
Hoeveel planten ik in huis heb...? Why you need to call me out like that?! Waarschijnlijk heb ik rond de 100-120 planten in huis, maar door de ruime inrichting lijkt het minder. Ik ben nu in de slaapkamer bezig om een Sansevieria hoek te maken en daar staan al 30 planten. En nee, dat zijn niet eens al m’n sansen, want daarbij tel ik stekjes ook niet eens mee. Volgende vraag?

Wat is je favoriete plant in huis?
Om mijn lievelingsplant te kiezen vind ik lastig. Ik ben erg gesteld op mijn Pilea Peperomioides (Pannenkoekplant) in boobpotje. Maar ook de variegated Whalefin staat hoog op mijn lijstje. De grote favoriet van Rik is zijn nieuwste aanwinst, die we liefkozend de piemel plant noemen. Het is een enorme Sansevieria Circolare.

Welke planten musthave is voor jou onmisbaar?
Wat mij betreft is een musthave een plantenspuit. Ik ben erg basic in mijn plantenverzorging, maar sprayen vind ik wel erg leuk. Daarnaast zorgt sprayen er ook voor dat je niet uit verveling je planten te veel water gaat geven. Sprayen kan 24/7 zonder gevolgen!

Hoe zou je de stijl van je inrichting omschrijven?
Ons huis is nog in transitie van hij naar wij. Maar als ik een omschrijving zou moeten geven dan is het een warm huis waar mensen zich snel thuis en op hun gemak voelen. Een Urban Jungle Geeky House, met overal kleine easter eggs naar fandoms. 

Wat zijn je doelen of dromen?
Iemand bekend met het liedje ‘gelukkig zijn’ van Raymond van het Groenewoud? Nou dat! Graag zou ik content willen zijn met wie ik ben, lief zijn voor mezelf en anderen en mijn omgeving op een positieve manier beïnvloeden. Een ander doel van mij is om door middel van openheid, transparantie en communicatie, mensen bij elkaar te brengen. Personen die mij kennen of volgen op social media weten dat ik altijd erg open ben over wat zich in mijn leven afspeelt. Van mijn geestelijke gezondheid en geld tot aan mijn (liefdes)relaties en fysieke gezondheid. Het gesprek aangaan hierover is belangrijk in het tegen gaan van taboes of schaamte. Daarnaast hoop ik dat het anderen helpt om zich niet alleen te voelen. Ook als zij niet kunnen of willen delen.

Wat zijn jouw vijf favoriete Instagram accounts?
@planterrrry: give away tag buddy turned plantfriend.
@kraakplantje: de eerste plantfriend die ik op Insta maakte.
@urban.jungle.rotterdam: mijn lievelings plantmom van om de hoek.
@myplantlover: she’s #plantgoals all the way. And really sweet too!
@theasherhouse: een roedel honden en Lee Asher die amerika rondreizen om adoptie te promoten. Daarnaast delen ze ook nog enorm veel liefde en wijsheid!

Maar kijk vooral even bij de mensen die ik volg want ze zijn allemaal leuk en lief!!

Heb je een plant met een bijzonder verhaal?
Mijn Philodendron 69686 heb ik van mijn vrienden en familie gekregen voor mijn operatie. In 2016 zijn we er achter gekomen dat meerdere mensen in de familie drager zijn van het BRCA1 gen. Dit is een afwijking waardoor er een extreem hoog risico op borst- en eierstokkanker is. Een zus van mij is ook drager en ik heb net zoals zij de keuze gemaakt om preventief mijn borsten te verwijderen, dit was op 22 september.
Er is ook een boobcactus naar mij onderweg van wat plantenvrienden om precies deze reden. Deze krijgt een prachtig plekje! 
Mijn reis is echter nog niet voorbij, er komt nog een borstreconstructie over 4 maanden ongeveer en daarna nog een operatie rond mijn 35e om mijn eierstokken te verwijderen. #fuckcancer

Wil je in de toekomst iets gaan ondernemen met planten? of doe je dit misschien al?
Mijn toekomst is lekker onzeker. Tot nu toe is mijn doel om bezig te zijn met wat mij gelukkig maakt, of dit plant gerelateerd zal blijven is dus niet zeker. Met @stekjesbrief heb ik de movement #kratvolplanten #plantsonbike opgezet. Daarnaast heb ik een passie voor kleine stipjes en streepjes en daarom heb ik de hashtag #oehvariegation voor de lol opgezet. Mijn partner en ik zijn in tuincentra altijd fanatiek op zoek naar afwijkingen in planten. Veel mensen taggen mij daardoor ook in de leukste berichten van anderen of zichzelf. Iedere keer maakt het me weer enorm gelukkig om de schattigste plantjes met een beetje bond te zien!

 

Ik wil Arzu ontzettend bedanken dat ze de tijd heeft genomen om mee te werken aan dit interview! En nu gaan we allemaal op zoek naar streepjes en stipjes op onze plantjes #oehvariegation!

Lijkt het jou nou ook leuk om te verschijnen op Karlijns Jungle? Laat het dan weten via het contactformulier!

Liefs,

Karlijn


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.