Blije planten met Geurwolkje

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 om 07:00

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de herfst is in volle gang. Waarschijnlijk heeft de verwarming alweer een paar keer aangestaan en dat betekent een lagere luchtvochtigheid in huis. Dit kan gevolgen hebben voor jou en je planten.
Een tijdje geleden ontving ik een ontzettend leuk pakket van Geurwolkje met daarin een luchtbevochtiger, etherische oliën en thee.. Perfect voor deze tijd van het jaar!

De meeste van onze geliefde kamerplanten komen oorspronkelijk uit het tropisch regenwoud, waar het lekker warm is en waar de luchtvochtigheid hoog is. In de jungle kan de luchtvochtigheid tussen de 60 en 90 procent liggen, maar voor in huis wordt tussen de 50 en 60 procent aangeraden. Niet alleen de planten vinden dit prettig, ook voor de mens is dit een fijne luchtvochtigheid. Er wordt gezegd dat dit bijvoorbeeld hoofdpijn zou tegengaan. De verwarming kan deze lucht ontzettend snel droger maken en voor je het weet heb je te maken met een luchtvochtigheid van onder de 30 procent.. en dat vinden je plantjes en jijzelf echt niet fijn! Je hebt kans dat de bladeren gaan uitdrogen en dat ze bruine randjes gaan krijgen, of zelfs gaan vallen. Een rondje langs de planten met de plantenspuit vinden ze heerlijk, maar een luchtbevochtiger erbij zullen je plantjes helemaal gelukkig maken!

De luchtbevochtigers van Geurwolkje kun je daarnaast combineren met etherische oliën, wat zorgt voor een heerlijke geur, maar het zorgt daarnaast ook voor een fijne en warme sfeer in huis. Etherische oliën worden ook wel aromatische of essentiële oliën genoemd. De oliën van Geurwolkje zijn extracten van planten, bloemen en kruiden en zijn dus 100% plantaardig. De oliën die ik heb ontvangen waren: mandarijn, kaneel en boogschutter (voor elk sterrenbeeld is er een andere geur, hoe leuk!). Stuk voor stuk heerlijke, warme en sfeervolle geuren, maar er zijn er nog veel meer!

De diffusers zijn er in verschillende vormen en stijlen. Eigenlijk is er voor elk interieur een Geurwolkje! Ik heb zelf voor de Nimbus 2.0 gekozen, de kleuren passen namelijk perfect in mijn Scandinavische interieur. Daarnaast heeft de Nimbus 2.0 ook nog verlichting, die je in verschillende kleuren kan instellen. De Nimbus 2.0 is dus een luchtbevochtiger, een (nacht)lampje en een geurverspreider in één! De diffusers kunnen overal in huis gebruikt worden, bij mij in huis verplaatst hij zich met mij mee. Of hij staat in de woonkamer, of hij zorgt voor een heerlijke ontspannende geur in de slaapkamer.

En om de ontspannen herfstavond (met een dekentje op de bank) helemaal compleet te maken, verkoopt Geurwolkje ook nog verschillende heerlijke soorten cafeïnevrije thee in de webshop. Zo’n avond is voor mij een ultiem geluksmomentje, terwijl ik vanaf de bank mijn gelukkige plantjes bewonder!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de producten van Geurwolkje? Neem dan gerust een kijkje op de website! De diffusers zijn er in verschillende vormen en kleuren en er is voor iedereen een passende geur. Laat die ontspannen avonden maar komen en de plantjes genieten lekker mee!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.