Plant Planner

Gepubliceerd op 10 oktober 2020 om 16:28

Het is zover, hij is er! Ik heb het afgelopen halfjaar hard gewerkt aan de ontwikkeling en het ontwerpen van mijn eigen Plant Planner. Sinds 1 oktober is hij te koop en met trots laat ik hem vandaag aan jullie zien!

Ruim een half jaar geleden begon ik met mijn Instagram pagina @Karlijnsjungle. Dit was (en is) de plek voor mij om mijn liefde voor planten te delen en andere plant parents te ontmoeten. Met het delen van mijn planten kwam ik erachter dat ik niet alle namen meer wist van mijn oudere planten, die ik had gekocht toen ik nog wat minder kennis had van planten. Om vervolgens de namen te achterhalen.. dat was niet altijd even makkelijk. Planten apps werken vaak niet goed is mijn ervaring, maar gelukkig waren er altijd behulpzame mensen die de namen wel wisten. Inmiddels ken ik de namen goed, en draai ik daar mijn hand niet meer voor om, maar als beginnende Plant Parent kan dit best lastig en ingewikkeld zijn. Je koopt een plant vaak met een kaartje over de verzorging, maar vaak belandt deze in de prullenbak en achteraf weet je het eigenlijk niet goed meer.

Ik begon de namen van mijn planten te noteren in een notitieboekje. Ik ben al jaren in de weer met planners, notitieboekjes, washi tape en bullet journals, dus als vanzelfsprekend ging ik opzoek naar een planten planner. Wat ik zocht kon in niet vinden (in Nederlandse webshops) dus ik besloot het zelf te gaan maken, gewoon voor mezelf. Terwijl ik hier mee bezig was liet ik af en toe wat op Instagram zien, en ik merkte dat ik hier hele leuke reacties op kreeg en dat ik dus niet de enige was die hiernaar op zoek was. Ik besloot op dat moment om hem te gaan ontwikkelen en te gaan verkopen op Etsy!


Zoals je hierboven kan zien, zijn de pagina's door de tijd heen best veel veranderd. Ik vind het ontzettend leuk om de ontwikkeling zo op een rij te zien. De laatste pagina is uiteindelijk in de planner gekomen. De planner begon pas echt vorm te krijgen toen ik in gesprek raakte met Renee Zwanink van Blond & Groen. Renee is een ontzettend getalenteerde illustrator en heeft alle illustraties voor de planner gemaakt. 

Na een aantal proefdrukken en aanpassingen was het 1 oktober eindelijk zover! De Plant Planner was vanaf die dag te koop!
De planner bevat:

  • 2 jaaroverzichten voor plantenverzorging
  • 12 maandoverzichten voor plantenverzorging
  • 2 wishlist pagina's
  • 2 growth tracker pagina's
  • 81 plant diary pagina's
  • 11 notitie pagina's 

Ben jij nou helemaal enthousiast geworden en wil jij graag jouw eigen planner kopen? Dan kun je mijn planner kopen via Etsy, of je kan me een berichtje sturen via Instagram! Mocht je vragen hebben of meer willen zien, laat dan een reactie achter of neem een kijkje op mijn Instagram pagina. 

Ben jij een bedrijf en wil je graag mijn planner verkopen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Liefs,

Karlijn

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.