#itsneverobliqua

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 16:32

Sommige planten zijn ontzettend veel geld waard en sommige prijzen blijven maar stijgen. Als je een Monstera Variegata al duur vindt, hou je dan vast, de Monstera Obliqua is zo zeldzaam dat je al gauw 1000 euro betaald, maar ik heb ook veilingen gezien waar bedragen opliepen tot 4000 euro.. wow.

Misschien heb jij wel een plant in huis staan die gelabeld was als een Monstera Obliqua, ik in ieder geval wel. Helaas moet ik je uit je droom helpen, want hoogst waarschijnlijk heb je een Monstera Adansonii in huis gehaald. Een hartstikke mooie plant, maar hij wordt vaak ten onrechte gelabeld als een Obliqua.

De tuincentrum Obliqua kost vaak een paar tientjes (of misschien nog wel minder), klinkt te mooi om waard te zijn en dat is het dan ook! #itsneverobliqua.

De twee varianten lijken wel op elkaar. Ze hebben allebei eenzelfde vorm blad, en hebben allebei gaten. Maar als je goed kijkt zie je dat de gaten van de Obliqua groter zijn in verhouding en het blad oogt veel fragieler.

Monstera Adansonii

Monstera Obliqua

Maar waarom is de Obliqua dan zoveel duurder? Voor een deel is dit vraag en aanbod natuurlijk, maar er wordt gezegd dat de Monstera Obliqua maar 17 keer in het wild is gezien, wat hem extreem zeldzaam maakt en dus ook erg waardevol.

Zou jij zo’n dure plant kopen?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.