Coleus stekken

Gepubliceerd op 8 september 2020 om 14:45

De Coleus (beter bekend als siernetel) is een prachtige plant, met veel verschillende kleurvariaties. Hij is makkelijk te onderhouden en ook nog eens makkelijk te stekken!

De Coleus is een ontzettend snelle groeier. In maart kreeg ik twee stekjes van een vriendin en inmiddels is hij uitgegroeid tot een grote plant. De plant groeit vooral in de hoogte en om hem wat voller te krijgen knip ik regelmatig een stuk af om te stekken, wat ik vervolgens bij de rest kan planten.

Om de Coleus te kunnen stekken heb je niet veel nodig. Alleen een top afknippen (met een schone schaar) en een vaasje met water is al genoeg! Zorg dat de stengel lang genoeg is, zodat het goed in het water kan staan.

Wanneer je je stekken geknipt hebt, controleer dan goed dat het blad niet in het water terecht komt. Bij mij was dit wel het geval. Je kan de onderste bladeren er dan gewoon afhalen. Zet de stekken in het water, meer hoef je niet te doen!

Al vrij snel ga je wortels zien aan de onderkant van de stengel, wanneer deze een centimeter of 2/3 lang zijn kan hij al in de grond. De siernetel is een sterke plant, maar heb je toch twijfels, laat hem dan wat langer wortelen.

Zet de stek op een lichte plek en ververs het water elke week. Veel stekplezier! Heb je nog vragen, stel ze gerust hieronder!

Liefs,

Karlijn


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.